vrijdag 30 september 2016

Terug naar de zwarte school

Donderdag 12 april 2012 | Redactie Wereldjournalisten

In de nieuwe NTR-serie De Klas van ’81 worden leerkrachten van ‘zwarte scholen’ van weleer naar een blind date gestuurd met oud-leerlingen.

beeld/2012/04/klas_van_81.jpg - Klas van 81 serie

In de jaren tachtig werden de Nederlandse scholen in rap tempo meer gemengd van samenstelling. Leerlingen die niet of nauwelijks Nederlands spraken, kwamen bij docenten in de klas die daar geen ervaring en leermiddelen voor hadden. Met vallen en opstaan leerden de docenten om met deze leerlingen om te gaan. In de volksmond hadden de zwarte scholen vaak geen goede naam.

Maar is dat wel terecht? Wat is er van de leerlingen uit de klassen van de jaren tachtig terechtgekomen? Met die vraag als uitgangspunt gaat de nieuwe zesdelige NTR-serie De Klas van… ‘81 op zoek naar leerlingen van toen. Jongens en meisjes die destijds in de zesde klas van het basisonderwijs zaten, vertellen en laten zien hoe het ze nadien is vergaan.

Eerstvolgende uitzending
Zaterdag 21 Apr 2012, 16:05 - 16:30, Nederland 2.

Bron: Wereldjournalisten
Print artikel Stuur naar vriend Reageer

Plaats een reactie


Maximaal 400 tekens, 400 tekens over.

• Recente artikelen

 Facebook
 Twitter
Volg ons op Facebook en Twitter.

Media4US

De website Wereldjournalisten / Perspectieven maakt onderdeel uit van het project Media4us, dat etnisch culturele groepen een podium biedt voor hún visie op integratie en participatie in het land waar ze verblijven: België ,Duitsland, Groot Brittannië, Hongarije, Italië, Tsjechië , Nederland, Zweden . Ook wordt samengewerkt met organisaties in de Verenigde Staten. Media4us wordt mede mogelijk gemaakt door het European Integration Fund.
EIF